• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Vuelta-winnaar Aitor Gonzalez gearresteerd na diefstal

  Aitor Gonzalez in betere tijden.

  Aitor Gonzalez, de Vuelta-winnaar van 2002, is op de dool. De 41-jarige Spanjaard werd deze week al voor de vierde keer opgepakt, hij zou in een gsm-winkel hebben ingebroken. Gonzalez raakte aan lagerwal na dopingschorsingen.

  Aitor Gonzalez werd prof in 1998 en ontpopte zich al snel tot een te duchten klassementsrenner. Hij won ritten in alle drie de grote rondes en schreef in 2002 de Ronde van Spanje op zijn naam. Maar zo snel als hij naar de top schoot, viel hij ook weer van zijn voetstuk.

  Gonzalez raakte verwikkeld in Operacion Puerto, het dopingschandaal rond dokter Eufemiano Fuentes. Zelf beweert hij dat hij enkel vitaminen kreeg van Fuentes.

  In 2005 werd hij twee keer betrapt op verboden producten. Volgens Gonzalez lagen besmette voedingssupplementen aan de basis, maar zijn wielercarrière zat erop.

  Daarna ging het bergaf met Gonzalez. In 2007 werd hij dronken en onder invloed van cocaïne betrapt achter het stuur. Een jaar later belandde hij opnieuw in de cel omdat hij drie mensen had ingehuurd om iemand in elkaar te slaan. In 2011 kwam daar nog een arrestatie bij voor bankfraude.

  Nu is hij dus voor de vierde keer opgepakt. De politie trof hem dinsdagochtend aan naast een gsm-winkel waar even daarvoor was ingebroken. Zelf ontkent Gonzalez zijn betrokkenheid, hij legt de schuld bij iemand die hij de avond voordien had ontmoet bij het uitgaan.