• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Enrique stelt Man. City-fans gerust: "Guardiola zal prijzen winnen"

  Enrique en Guardiola speelden vroeger samen bij Barcelona.

  Pep Guardiola heeft al zes wedstrijden niet meer gewonnen met Manchester City. Een ongeziene dip voor de trainer, maar zijn vriend en Barcelona-coach Luis Enrique stelt de fans van de Engelse club gerust. "Hij moet trouw blijven aan zijn filosofie."

  Pep Guardiola en Luis Enrique wonnen met Spanje goud op de Olympische Spelen in 1992 en deelden ook bij Barcelona de kleedkamer. Daarna begonnen beide voetballers aan hun trainerscarrière. Guardiola won 14 trofeeën met Barcelona, waar ondertussen Enrique aan het roer staat.

  Enrique neemt zijn vriend in bescherming nu het allemaal wat minder vlot loopt bij Manchester City. "Aan de criticasters wil ik zeggen: maak je niet ongerust. Hij zal nog prijzen winnen dit seizoen."

  "Er zal altijd kritiek zijn want mensen houden er niet van als dezelfde mensen altijd winnen. Maar ik weet zeker dat Pep weer zal winnen en hij zal dat doen door zijn ploeg hetzelfde spectaculaire voetbal te doen spelen als in het begin van dit seizoen."

  "Guardiola heeft een filosofie en een idee. Daar moet je dan aan vasthouden."