• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De handtekening is er: Leekens blijft bij Algerije tot Africa Cup 2019

  Leekens was in 2003 ook al coach van Algerije.

  Georges Leekens heeft nu ook officieel zijn krabbel gezet onder een contract bij de Algerijnse voetbalbond tot 2019. De Belg ging daarna ook meteen aan het werk. Op 7 november maakt hij al zijn eerste selectie bekend.

  Eén dag na zijn vertrek bij Lokeren had Georges Leekens al een nieuwe job te pakken als bondscoach van Algerije. Vandaag was hij al in Algiers om zijn handtekening te zetten onder zijn contract. De Belg tekende een contract tot de Africa Cup van 2019.

  Na de formaliteiten ging Leekens onmiddellijk aan het werk. Hij had een vergadering met de technische, medische en administratieve staf van het team. Die brieften hem over de stand van zaken, met het oog op de volgende stage van de selectie, die al voor 7 november voorzien is.

  Leekens heeft bij de nummer 35 op de FIFA-ranking onder anderen Anderlecht-speler Sofiane Hanni, Standard-spits Ishak Belfodil en Kortrijk-flankaanvaller Idir Ouali tot zijn beschikking. Yacine Brahimi (Porto), Riyad Mahrez (Leicester), Sofiane Feghouli (West Ham), Faouzi Ghoulam (Napels) en Islam Slimani (Leicester) zijn de sterspelers van het team.