• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sergeant: "Stig knipperde met ogen en stak duim omhoog"

  Broeckx raakte betrokken bij een ongeval met motoren in de Ronde van België.

  Ver weg van het feestgedruis op het Flandrien-gala vecht Stig Broeckx, in coma na een ongeval met een motor in mei, zijn strijd in een revalidatiecentrum. Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant bracht gisteren een kleine boodschap van hoop over zijn renner: "Hij knipperde met zijn ogen en stak zijn duim omhoog. Kleine, maar heel betekenisvolle signalen van beterschap."

  Stig Broeckx raakte in de Ronde van België zwaargewond bij een ongeval met motoren. Sindsdien ligt de 26-jarige renner in coma. Begin september werd hij overgebracht naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum in Overpelt. Eind september bracht Sergeant hem daar een bezoek.

  "Ik ging op 29 september langs bij Stig. Het was de verjaardag van zijn vriendin Tilly. Tilly zei: "Stig, toon eens wat je kunt." Hij knipperde daarop met zijn ogen en stak zijn rechterduim moeizaam omhoog. Daarna probeerde hij zo hard mogelijk in mijn arm te knijpen."

  "Het zijn kleine, maar heel betekenisvolle signalen van beterschap. Waar het eindigt, weet niemand, maar laat ons hopen dat Stig nog veel beter mag worden. Het is de moeite om zijn familie en vriendin te blijven steunen. Fight for Stig", besloot de geëmotioneerde manager.