• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rudy De Bie: "We leggen onze renners in de watten op het EK"

  Rudy De Bie ziet een "gemotiveerde" Wout van Aert.

  Zondag staat in Ponchâteau pas voor de tweede keer het EK veldrijden voor de elite op het menu. Lars van der Haar verdedigt er zijn titel. "Wout van Aert is heel gemotiveerd voor dit EK", zegt bondscoach Rudy De Bie, die benadrukt dat de crossers goed verzorgd worden.

  Zoals in elke cross van de afgelopen weken zijn er twee favorieten: Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "De Europese titel ontbreekt nog op het palmares van Wout en die nederlaag tegen van der Haar (foto) van vorig jaar ligt nog op zijn maag", zegt Rudy De Bie.

  "Wout is heel gemotiveerd voor dit EK, hij is erop gebrand om zondag te scoren." Het parcours lijkt op maat van Van Aert. "het is geen al te technische omloop, iets voor een crosser die lang hard kan rijden. Het is een eerlijk parcours, de sterkste zal winnen."

  Naast Van Aert komen nog zeven Belgen aan de start. "We trekken met acht ambitieuze profs naar Ponchâteau. Vorig jaar was het nog nieuw, maar nu begint het EK toch aan waarde te winnen. Het is toch een titel die op het spel staat."

  "We leggen onze renners in de watten"

  Twee dagen na het EK in Ponchâteau, ongeveer 750 kilometer rijden van Brussel, moeten de veldrijders alweer aan de slag in de Koppenbergcross. "Het is niet evident, maar we leggen onze veldrijders wel in de watten", zegt bondscoach De Bie.

  "De eliterenners landen vrijdagavond laat en worden dan naar hun hotel gebracht. Op zaterdag kunnen ze dan het parcours verkennen."

  "Voorts doen we er alles aan dat ze goed verzorgd worden. We hebben genoeg masseurs mee. Zo krijgen de renners na het EK nog een massage en maandag keren ze met het vliegtuig terug naar huis."

  "Ik denk niet dat ze iets te kort zullen komen en het EK zal zeker geen negatieve gevolgen hebben voor hun prestatie dinsdag op de Koppenberg", denkt De Bie.

  Programma en Belgische selectie voor het EK:

  Zaterdag 29 oktober:

  • 14u: Vrouwen beloften met Laura Verdonschot
  • 15.15u: Mannen beloften met Thomas Joseph, Nicolas Cleppe, Quinten Hermans, Yannick Peeters, Eli Iserbyt, Thijs Aerts


  Zondag 30 oktober:

  • 11u: Mannen junioren met Andreas Goeman, Yentl Bekaert, Jelle Camps, Toon Vandebosch, Timo Kielich, Pieter-Jan Vliegen
  • 13.45u: vrouwen elite met Ellen van Loy, Sanne Cant, Jolien Verschueren, Alicia Franck
  • 15u: mannen elite met Wout van Aert, Jens Adams, Laurens Sweeck, Michaël Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Toon Aerts, Wietse Bosmans en Tim Merlier

  De wedstrijden van de vrouwen en mannen elite kunt u live bekijken met livestream of op Eén.