• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marc Willems over Hans Van Alphen: "Kijk met plezier terug naar tienkamp in Londen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Hans Van Alphen hangt zijn spikes aan de haak. Onze atletiekkenner Marc Willems neemt afscheid van de tienkamper. "Ik wens je het beste voor de toekomst", zegt Willems.

  Dag Hans, het feit dat je stopt met atletiek is geen echte verrassing voor mij. Dat lag in de lijn van de verwachtingen nadat je, alweer door blessures, de Spelen in Rio niet gehaald had. Aan alle mooie dingen komt een einde. Dus ook aan die prachtige atletiekcarrière, waar ik met heel veel plezier naar terugkijk.

  Ik heb die als commentator helemaal mogen beleven. Uiteraard denk ik vooral terug aan die fameuze tienkamp op de Spelen van Londen. Dat waren twee heel intense dagen, ook voor mij als commentator.

  Net als heel België heb ik heel intens meegeleefd met jouw prestaties. Daar zal ik tot het einde van mijn carrière met veel plezier aan terugdenken. Ik plaats die twee dagen ook in het rijtje van mijn grote momenten als atletiekcommentator.

  Je hebt Kim en Tia op het EK in 2006, de 4x100 en Tia op de Spelen van Peking en dan is er jouw tienkamp in Londen. Die staat quasi op dezelfde hoogte voor mij.

  Ik heb jou als co-commentator meegenomen naar de World Grand Prix-finale in Stuttgart. Dat was een fijne ervaring. Daar heb ik jou als mens leren kennen. Ik apprecieer het dat je altijd bereid was voor een interview. Je zei zeer zinnige, intelligente en eerlijke dingen en draaide niet rond de pot. Een verademing als interviewer.

  De atleet Hans Van Alphen zullen we allemaal missen. Er wachten je ongetwijfeld veel mooie en nieuwe uitdagingen. Ik wens je het allerbeste voor de toekomst.

  Marc Willems

  Video player inladen ...