• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Keisse: "Ik was 28 jaar en was mijn 2 beste vrienden kwijt"

  Etixx-Quick Step-renner Iljo Keisse in Van Gils en Gasten.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Iljo Keisse was gisteren te gast in Van Gils en Gasten naar aanleiding van een boek over zijn voormalig trainingsgroepje. "We hadden op korte tijd veel pech, maar hebben samen ook heel veel mooie momenten beleefd", vertelde Keisse.

  Jarenlang reden Wouter Weylandt, Dimitri De Fauw, Kurt Hovelijnck, Bert De Backer en Iljo Keisse aan elkaars zijde langs de Schelde. Een kliekje boezemvrienden, dat veel plezier beleefde, maar op korte tijd uit elkaar gerukt werd.

  Auteur Matthias Declercq goot hun verhaal in een boek "De Val" en kwam samen met Iljo Keisse duiding geven in Van Gils en Gasten.

  "We waren 5 kameraden op de fiets", zegt Iljo Keisse. "Maar in 2006 kregen we een eerste grote klap te verwerken, toen Dimitri De Fauw uit het leven stapte."

  "In 2009 kwam Kurt Hovelijnck zwaar ten val op training en lag hij weken in coma. Het is fantastisch om te zien hoe goed hij daarvan hersteld is."

  Maar in 2011 overleefde Wouter Weylandt zijn val niet in de Giro. "Ik was toen op hoogtestage in de Pyreneeën met Tom Boonen. De beelden heb ik gelukkig niet gezien", zegt Keisse.

  "Het was een verschrikkelijke dag. Wouter was heel populair, een publiek figuur. Veel mensen hebben zijn val live gezien op televisie en voelen zich daar nog altijd heel betrokken bij."

  "Het noodlot? Daar denk ik niet aan"

  "Ik was 28 jaar en was mijn twee beste vrienden kwijt. Je weet niet goed wat je overkomt, maar je probeert verder te gaan. Of het door mijn hoofd speelt dat het noodlot ons trainingsgroepje achtervolgt? Helemaal niet."

  "Als je koerst met de gedachte dat je kan vallen, zou je beter stoppen. Op korte tijd heeft ons groepje veel pech gehad. Maar als je een film zou maken over al onze mooie momenten, zou dat een heel lange film zijn."