• home
 • video
 • pas verschenen

  Hoe begroeten de Napoli-spelers zaterdag Higuain? "Met een tikje"

  Juventus-Napoli wordt Higuain-Napoli.

  Zaterdag ontvangt Juventus Napoli. Gonzalo Higuain begroet zijn ex-club. De spanning loopt vooral in Napels hoog op, want de fans hebben het "verraad" van de spits nog niet verteerd. Het is vooral uitkijken naar hoe de spelers van Napoli reageren op de Argentijnse aanvaller, want de Napolitaanse supporters mogen het stadion van Juve niet binnen.

  Het is de eerste keer dat Higuain het met Juventus opneemt tegen zijn vorige club Napoli, dat in de zomer een bedrag van 90 miljoen euro voor de Argentijnse aanvaller mocht verwelkomen op de bankrekening.

  In Zuid-Italië is er dezer dagen dan ook maar één gespreksonderwerp: hoe gaan de spelers zich gedragen tegen hun voormalige ploegmakker?

  Het is vooral een vraag die de fans zich stellen. Zij voelen zich bekocht na de woorden van Higuain in mei dat hij zich bij geen enkele club al zo goed had gevoeld als bij Napoli. Ter info: de supporters van Napoli mogen zaterdag de match niet bijwonen om veiligheidsredenen.

  "Higuain heeft onder mij altijd zeer goed getraind en goed gepresteerd. Ik zal hem zaterdag begroeten zoals een vader dat doet met een zoon die hem boos gemaakt heeft", zegt Napoli-trainer Maurizio Sarri.

  Dries Mertens was een van de beste vrienden van Higuain in Napels. Op de vraag van enkele journalisten hoe onze landgenoot de Argentijn zal aanspreken, antwoordde Mertens met een kwinkslag: "Hoogstens met een tikje."

  Wc-papier van Higuain

  De overgang van Higuani naar Juventus heeft Napels in juli op zijn grondvesten doen daveren. De supporters gooiden de truitjes, spandoeken en sjaals met de naam van Higuain erop in de vuilnisbak of staken alles in brand.

  In stalletjes aan het stadion wordt tegenwoordig wc-papier verkocht met de beeltenis van Higuain erop en het woordje "Hichelota", een woordspeling met "verrader" in het Napolitaans.

  De Serie A is tien wedstrijden ver. Juventus leidt met 24 punten, Napoli staat derde met 20 stuks. Higuain staat al vier matchen, alle competities gerekend, droog. Hij begon met zes treffers in zeven wedstrijden, maar scoorde sindsdien niet meer.

  Wc-papier met het hoofd van Higuain erop: