• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gefrustreerde Ferrera na stommiteiten: "Iedereen moet nu even bezinnen"

  Yannick Ferrera zag dat zijn KV Mechelen het weggaf op Anderlecht.

  Na een goed begin tegen een matig Anderlecht schoot KV Mechelen zichzelf gisteren in de voet. Het verloor met 0-2 in het Astridpark. Tot wanhoop van zijn coach Yannick Ferrera: "Er waren twee sleutels om deze wedstrijd goed te kunnen afsluiten: discipline en afspraken. Daartegen hebben we gezondigd."

  Verdier miste een vroege penalty en Bjelica liet zich nog voor de rust uitsluiten met twee gele kaarten, iets wat hem vorige maand tegen Charleroi ook al overkwam. Zij zijn de gebeten hond voor Ferrera.

  Ferrera, die zes weken geleden de omgekeerde beweging maakte van Aleksander Jankovic naar Standard, is ambitieus met KV Mechelen. Ondanks enkele goeie prestaties kon hij pas vorig weekend voor het eerst winnen. Tegen Anderlecht deed zijn team het opnieuw goed, maar deed het zichzelf ook de das om. 

  "Ik ben vooral gefrustreerd. We zaten 30 minuten goed in de wedstrijd en schenken dan door stommiteiten de wedstrijd weg", vertelde hij na de match. "We deden Anderlecht nochtans pijn. Maar we scoren niet en dan pak je de 64e rode kaart van het seizoen en wordt er op het einde nog een cadeautje gegeven." Daarmee verwijst hij naar de strafschop die geen strafschop was.

  De KVM-coach was hard voor Bjelica: "Ik word daar gek van. In Charleroi pakt Bjelica al twee keer dom geel. Na een schorsing verwacht je toch dat je dezelfde fouten niet meer zal maken? Hopelijk leren we hier snel uit. Maar dat heb ik een maand en twee weken geleden ook gezegd."

  "Wat moet ik hieraan doen? Ik kan spelers toch moeilijk bedreigen of zware boetes opleggen? Ik verwacht dat mijn spelers zich als profs gedragen, want dit brengt iedereen in de problemen."

  Verdier mist penalty, maar was niet eerste op lijstje

  Ook de gemiste strafschop van Verdier zat Ferrera dwars. De Witte, Verdier en Kovolos zijn de strafschopnemers, in die volgorde. Maar de Fransman voelde zich goed en nam de elfmeter zelf.

  "We zullen dat allemaal intern bespreken. Kijk, er waren twee sleutels om deze wedstrijd goed te kunnen afsluiten: discipine en afspraken. Daartegen hebben we gezondigd. Iedereen moet nu van zijn fouten leren en even bezinnen: ofwel blijven we voor de plaatsen tussen 10 en 16 spelen ofwel willen we meedraaien in de subtop."

  "Waar je op het einde van het seizoen belandt, heeft vooral met jezelf te maken. Het is een kwestie van hoe je leeft en wat je wil bereiken."

  Bjelica: "Die gele kaarten moeten veranderen"

  Aleksander Bjelica sloeg mea culpa. Hij pakte al zijn 15e geel in 23 wedstrijden voor KV Mechelen en ging er dus voor de rust met rood af: "Dit is zuur voor iedereen die de club een warm hart toedraagt, spelers en fans. Ik ben de enige aanleiding waardoor we de wedstrijd verliezen. Ik wou dat het anders was, maar helaas. De uitsluiting was niet nodig."

  "We begonnen top en hadden genoeg kansen, maar als je die niet afmaakt, kan de match kantelen. Excuses alleen werken nu niet. Daarvoor heb ik woorden tekort. Dit is een serieus werkpunt voor mij. Dit moet veranderen, het kan niet elke keer hetzelfde verhaal zijn bij mij."