• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Algerijnse voetbalfederatie: "Georges Leekens is onze nieuwe bondscoach"

  Georges Leekens keert terug naar Algerije.

  Georges Leekens is de nieuwe bondscoach van Algerije. Dat heeft de voetbalbond van het Noord-Afrikaanse land vanavond bevestigd op zijn website.

  Eén dag na het vertrek van Leekens uit Lokeren is de 67-jarige trainer dus al weer onder dak. De voormalige bondscoach van België en Tunesië gaat aan de slag als nationale coach van Algerije, waar hij in 2003 ook al eens de lakens uitdeelde en wat later om familiale redenen vertrok.

  "Nadat we contact hadden met heel wat trainers hebben we een shortlist van 5 trainers overgehouden", klinkt het bij de Algerijnse bond. "Uiteindelijk is de keuze gevallen op meneer Georges Leekens. Alle leden van het bevoegde comité hebben hier hun zegen over gegeven."