• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Georges Leekens is de nieuwe bondscoach van Algerije", Leekens: "Wait and see"

  Georges Leekens.

  Een dag na zijn ontslag bij Sporting Lokeren lijkt Georges Leekens al nieuw emplooi gevonden te hebben. Volgens Le Buteur, een Algerijnse voetbalwebsite, wordt onze landgenoot (net als in 2003) bondscoach van Algerije. Leekens zelf spreekt van een "foutieve melding".

  Georges Leekens en Lokeren gingen gisteren uit elkaar na een nederlaag te veel. De coach zei na zijn exit op Daknam dat hij nog niet aan zijn pensioen denkt en waarschijnlijk in het buitenland een nieuwe job zou aannemen.

  Een dag later zou Leekens al de daad bij het woord gevoegd hebben. Volgens Le Buteur, een Algerijnse voetbalwebsite, heeft Leekens een akkoord met de Algerijnse voetbalbond om er bondscoach te worden.

  Pro memorie: Leekens was in 2003 al eens bondscoach van Algerije, met twee overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen. Twee jaar geleden was Leekens bondscoach van Tunesië, een ander Noord-Afrikaans land.

  "De Algerijnen respecteren mij en respecteren mijn werk", citeert Le Buteur Leekens. "De druk boezemt me absoluut geen angst in. Ik ben uitermate gemotiveerd om te slagen met Les Verts (de bijnaam van de Algerijnse ploeg, red)."

  Leekens bevestigt niet

  Toen we Georges Leekens zelf contacteerden over dit nieuws, antwoordde hij met een sms: "Foutieve melding. Ik heb wel wat aanbiedingen gekregen in de voormiddag. Wait and see..."