• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sporza-journalist Peter Vandenbempt ontvangt Grote Prijs Jan Wauters

  Peter Vandenbempt wordt geroemd om zijn creatieve taalgebruik.

  Op het taalfeest REYERSTaal is Peter Vandenbempt uitgeroepen tot winnaar van de Grote Prijs Jan Wauters en de Publieksprijs Jan Wauters. "Het gemak, de aplomb en zwierigheid, kortom het taalplezier spat er bij Peter vanaf", klonk het oordeel van de jury.

  De Grote Prijs Jan Wauters beloont sinds 2011 iemand uit de media die "creatief en uitmuntend met taal omgaat".

  Met deze prijs wil de VRT de nagedachtenis aan een van haar grootste taalvirtuozen, sportverslaggever Jan Wauters, levend houden.

  Het is dan ook veelbetekenend dat Peter Vandenbempt als opvolger van Jan Wauters bij de radio deze trofee in ontvangst mag nemen.

  "Peter Vandenbempt heeft een uitstekend, origineel en zeer creatief taalgebruik", motiveert de jury haar beslissing. "Zijn veelzijdigheid blijkt onder meer uit zijn aandachttrekkende tussenkomsten bij panelgesprekken en interviews."

  "En dan zwijgen we nog over de columns waarin hij zijn ethische betrokkenheid bij de sport laat blijken. Het gemak, de aplomb en zwierigheid, kortom het taalplezier spat ervan af."

  Vandenbempt kreeg niet alleen de zegen van de jury, maar ook van het publiek. Annelies Beck, Faroek Ozgünes, Mark Janssens en Tom De Cock waren de andere genomineerden.

  Felicitatietweets: