• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Red Lions nemen revanche in heruitgave olympische hockeyfinale

  De sfeer zat er goed in in Ukkel.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Belgische hockeymannen hebben in een oefenmatch in Ukkel Argentinië verslagen met 4-3. De match was een "replay" van de olympische finale, die de Belgen verloren.

  Iets meer dan twee maanden geleden stonden België en Argentinië in Rio de Janeiro tegenover elkaar in de finale van de Olympische Spelen. Argentinië trok toen - ietwat verrassend - aan het langste eind, met 4-2.

  Omdat veel Argentijnen gewoon in de Belgische competitie spelen, kwam de hockeybond met het idee om de twee teams opnieuw tegenover elkaar te zetten.

  Het stadion van Ukkel was volgelopen (9.200 fans) voor deze heruitgave en de Belgen trokken meteen van leer. In vergelijking met de Spelen liep de Belgische strafcorner nu wel uitstekend. Luypaert en Boon (foto) zetten de Lions op 2-0 vanaf de stilstaande fase, Briels legde de 3-0-ruststand vast.

  Ook in de tweede helft ging het Belgische feestje gewoon voort, met een magistraal doelpunt van Van Aubel. Daarna speelde het eergevoel van de Argentijnen op. Met dank aan Peillat, Callioni en Gilardi werd de score toch nog aanvaardbaar: 4-3.

  Enkele goals van de Belgen