• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Het leven in Manchester is een ramp"

  De familie van José Mourinho woont nog in Londen.

  Met 14 punten uit negen wedstrijden had José Mourinho zich zijn eerste maanden als coach van Manchester United wellicht anders voorgesteld. Maar ook het leven op zich in Manchester blijkt niet altijd mee te vallen. "Ik zou graag eens een wandeling kunnen maken, maar dat is onmogelijk", zegt de Portugees.

  José Mourinho leeft in Manchester zonder zijn gezin. Hij verblijft al maanden in een hotel in het stadscentrum, terwijl zijn vrouw en kinderen thuiszitten in Londen. Een gezinshereniging in Manchester lijkt er ook niet meteen in te zitten.

  "Mijn dochter viert volgende week haar 20e verjaardag en mijn zoon wordt over enkele maanden 17. Ze hebben een stabiel leven in Londen: universiteit, voetbal, vrienden, ... Ze zijn op een leeftijd gekomen waarop ze me niet meer overal kunnen blijven volgen", vertelt de Portugees aan Sky Sports.

  "Het is de eerste keer dat ons gezin niet onder één dak woont. We proberen zo goed mogelijk met die situatie om te gaan. Ik ben in elk geval niet van plan om een groot huis te kopen in Manchester. Misschien een mooi appartement met een parkeergarage aan, maar zeker geen riante villa."

  Tot dan zal Mourinho het met zijn hotelkamer moeten doen. En met de paparazzi voor het hotel. "Ze staan er elke dag. Voor het hotel en mijn kledingsponsor is dat geweldige reclame, maar voor mij is het een ramp", zucht Mourinho.

  "Ik zou graag eens een wandeling kunnen maken, maar dat is onmogelijk. Gewoon de rivier oversteken en een hapje eten in de stad zit er niet in, dat is echt heel jammer. Dus gebruik ik af en toe maar apps om eten te laten bezorgen. Koken kan ik niet."