• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  IOC eist 6 olympische medailles terug van dopingzondaars

  Jekaterina Volkova is haar bronzen medaille kwijt.

  Zes atleten moeten de medaille die ze veroverden op de Olympische Spelen van 2008 in de Chinese hoofdstad Peking inleveren, nadat ze bij een nieuwe dopingtest op hun bewaarde stalen betrapt werden op het gebruik van verboden middelen.

  De Oezbeekse worstelaar Soslan Tigiev (zilver), de Kazakse worstelaar Taimoeraz Tigijev (zilver) en de Russische steepleloopster Jekaterina Volkova (brons) behoren tot het zestal medaillewinnaars dat zondigde.

  Ook drie gewichtheffers uit Wit-Rusland (Nastasia Novikava en Andrej Rybakoe) en Oekraïne (Olga Korobka) moeten hun olympische medailles teruggeven.

  Het IOC heeft intussen al meer dan duizend tests uitgevoerd op de bewaarde stalen van de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Dankzij de nieuwe onderzoeksmethoden kwamen zo al heel wat positieve dopingstalen aan het licht. Op die manier werd ook het zilver van de Belgische estafetteploeg omgezet in goud.