• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen over WK-kwalificatie: "Moeilijke klus"

  Halen de Red Dragons het WK in Italië en Bulgarije?

  In Luxemburg is geloot voor de WK-voorronde in het volleybal. De Red Dragons moeten bij vice-Europees kampioen Slovenië de kwalificatie afdwingen. "Een moeilijke klus", zegt Vital Heynen. De Yellow Tigers wacht in eigen land onder meer een clash met Italië.

  Vital Heynen neemt vanaf 1 januari 2017 officieel de stok over van Dominique Baeyens als coach van de Red Dragons. Voor de WK-kwalificatie werd België ingedeeld in een groep met Slovenië, Portugal, Letland, Israël en Georgië.

  "Dat is een zware loting met als organiserend land Slovenië, in 2015 nog tweede op het EK", zegt Heynen. Op dat EK waren de Belgen Slovenië wel de baas in de groepsfase.

  "Alleen de groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het WK, dat wordt dus een moeilijke klus." De zes landen die als tweede in de poules eindigen, strijden onderling nog om het laatste WK-ticket.

  Heynen is ook niet te spreken over de procedure bij de loting. "De Europese volleybalbond heeft weer een loopje genomen met de wereldranking."

  "De organiserende landen zijn reekshoofd en daar zijn dan de andere landen bij geplaatst. Zo krijg je bijvoorbeeld een groep met Europees kampioen Frankrijk en Duitsland, dat brons behaalde op het WK. Onbegijpelijk!" De wedstrijden worden eind mei afgewerkt.

  Yellow Tigers moeten voorbij Italië

  De Yellow Tigers hebben het thuisvoordeel in de WK-kwalificatie. In Kortrijk ontvangen de speelsters van Gert Vande Broek Italië, Wit-Rusland, Spanje, Letland en Bosnië-Herzegovina.

  Bij de vrouwen vindt het WK 2018 plaats in Japan. De wedstrijden van het kwalificatietoernooi in Kortrijk worden tussen 30 mei en 4 juni afgewerkt. Ook bij de vrouwen krijgen de tweedes in de kwalificatiegroepen nog een kans. Er zijn nog twee extra WK-tickets.

  WK-kwalificatie
  Tegenstanders Red DragonsTegenstanders Yellow Tigers
  SloveniëItalië
  PortugalWit-Rusland
  LetlandSpanje
  IsraëlLetland
  GeorgiëBosnië en Herzegovina