• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gunter Jacob moet na drie maanden al weg bij Marseille

  Gunter Jacob betaalt de tol van de slechte resultaten bij Marseille.

  Het verhaal van Gunter Jacob bij Olympique Marseille is een kortverhaal geworden. Jacob werd in augustus aangesteld als sportief directeur, maar moet daar nu al vertrekken.

  Na de ontgoochelende 13e plaats van vorig seizoen werd de bezem bovengehaald bij Olympique Marseille. Gunter Jacob werd aangesteld als sportief directeur, een functie die hij daarvoor al met wisselend succes bekleedde bij Racing Genk.

  Jacob haalde onder meer Gomis, Vainqueur, Cabella en Thauvin naar het zuiden van Frankrijk. Toch pakte ook de nieuwe mayonaise niet. Marseille staat opnieuw op een troosteloze plaats in de buik van het klassement.

  Enkele dagen geleden werd coach Franck Passi al de wacht aan gezegd en vervangen door Rudi Garcia, maar dat volstond niet voor het bestuur. Ook Jacob wordt nu geofferd.

  "In onderling overleg is beslist om een einde te maken aan de samenwerking", klinkt het in een communiqué. "We willen Gunter Jacob bedanken voor zijn werk bij de club."

  Zubizarreta is wellicht zijn opvolger

  Donderdagmiddag wordt de opvolger van Gunter Jacob voorgesteld. De Spaanse pers meent te weten dat dat Andoni Zubizarreta wordt. Zubizarreta, die de functie al invulde bij Barcelona tussen 2010 en 2015, zou volgens La Vanguardia een contract voor drie jaar tekenen.