• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Georges Leekens is niet langer trainer van Lokeren

  Exit Georges Leekens in Lokeren.

  Het lot van Georges Leekens bij Lokeren is bezegeld. De trainer en de club beëindigen hun samenwerking na de 1-2-nederlaag van gisterenavond tegen KV Oostende. Leekens en Lokeren hebben het precies een jaar met elkaar uitgezongen.

  Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht had Leekens het mes op de keel gezet. Een slecht resultaat tegen KV Oostende in de eerste wedstrijd van speeldag 12 zou het onvermijdelijke ontslag van Leekens betekenen.

  De woorden van Lambrecht waren nog niet koud of Lokeren verloor. Het was de achtste nederlaag dit seizoen, waardoor Lokeren 12e staat, met amper 1 punt meer dan de drie ploegen die samen de laatste plaats bekleden.

  Vannacht, na de nederlaag, hebben Lambrecht en Leekens samengezeten om de situatie te bespreken en de uitkomst liet zich raden: beide partijen hebben beslist om er een punt achter te zetten.

  "Na onze 1-2-nederlaag was er contact tussen de club en Georges Leekens. Dit resulteerde in de beëindiging van de samenwerking, in onderling overleg. Een aantal factoren ligt aan de basis van deze beslissing. De mindere prestaties en resultaten spelen uiteraard een rol. Daarnaast klikte het niet meer met sommige spelers, al heb je dat in elke club", klinkt het bij Lokeren.

  "Niet overhaast te werk gaan"

  Voorlopig neemt Arnar Vidarsson (38) de trainingen voor zijn rekening. Lokeren: "We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. We hebben een aantal kandidaturen binnen, maar voorlopig steekt er niemand bovenuit. We gaan niet overhaast te werk. Het is nu aan sportief directeur Willy Reynders om werk te maken van de opvolging."