• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Espanyol snoept de Catalaanse Supercup af van Barcelona (B)

  De spelers van Espanyol na hun bekerzege.

  In Tarragona, niet ver van Barcelona, heeft Espanyol de finale van de Catalaanse Supercup met miniem verschil gewonnen. Het werd 1-0 tegen stadsgenoot Barcelona. Barcelona speelde met een samengeraapt elftal.

  Luis Enrique voerde onnoemelijk veel veranderingen door in zijn elftal. Arda Turan, Paco Alcacer, Denis Suarez, Jérémy Mathieu en André Gomes waren zowat de meest in het oog springende namen in het veredelde B-elftal.

  De sterren mochten dan rust gekregen hebben, de filosofie van de Barcelona-trainer bleef dezelfde: met langdurig balbezit de defensie van Espanyol ontmantelen en op het gepaste moment toeslaan.

  Gek genoeg was het Espanyol dat na tien minuten een eerste keer onder de druk uitkwam en een dodelijke prik uitdeelde. Reyes zette de verdedigers van Barcelona te kijk met een splijtende pass, Caicedo werkte het karweitje af, 1-0.

  Barcelona bleef geduldig de opening zoeken, maar scoren zou in het restant van de wedstrijd niet lukken. Denis Suarez, de Spaanse aanvallende middenvelder, loste enkele schoten, maar de doelman van Espanyol gaf geen krimp.

  Tweets: