• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zaak opgelost: er zijn nog maar enkele dagen twee nationale "Red Wolves" in België

  De blindenploeg links, de handbalploeg rechts.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sinds maandag zijn de Red Wolves, de bijnaam voor de nationale ploeg in het blindenvoetbal, officieel lid van de Belgische voetbalbond KBVB. Tiens, de Red Wolves, dat is toch ook de bijnaam van onze nationale handbalploeg?

  De KBVB heeft maandag vertegenwoordigers van de "Deaf Devils" en de "Red Wolves", de nationale teams in het doven- en blindenvoetbal, de Special Olympics en de Homeless Devils and Flames ontvangen op de bondszetel.

  Alle instanties tekenden er een akkoord en zijn nu volwaardig lid van de Belgische voetbalfamilie.

  "Door deze teams te verwelkomen, ondersteunen we het voetbal dat beoefend wordt door spelers met een fysieke of mentale beperking of door zij die getekend zijn door een moeilijke situatie in het leven", zei bondsvoorzitter François De Keersmaecker.

  "Het gaat bij hen niet alleen om wedstrijden winnen, maar om het verlangen zichzelf te overtreffen. Elk lid van die teams is een voorbeeld voor ons allen. Deze teams zijn nu officieel erkend en zullen ons land officieel vertegenwoordigen in de kleuren van onze federatie. Het is het bewijs dat ze deel uitmaken van onze grote familie."

  De nationale ploegen zullen voortaan kunnen rekenen op de logistieke steun van de KBVB en mogen gratis gebruik maken van het nationaal voetbalcentrum in Tubeke.

  Handbalbond: "Dit kan verwarrend zijn"

  Dit mooie initiatief van de KBVB heeft weerklank gekregen in de pers en daardoor is de bijnaam van de blindenploeg, de Red Wolves, in het oog gesprongen. Vooral omdat er in België al een andere nationale ploeg is die Red Wolves als bijnaam heeft, de handbalploeg met name.

  "Wij vinden het initiatief in de schoot van de KBVB en het paralympisch comité zeer lovenswaardig, maar dit is wel een beetje ongelukkig", zegt communicatiemanager van de handbalbond Eric Dupain. "Voor onze achterban, onze sponsors, de pers en het grote publiek kan het verwarrend overkomen dat er nu ineens twee Red Wolves zijn."

  "Daarom hebben wij intussen een beleefd en vriendelijk gesprekje gehad met het paralympisch comité. Daaruit bleek dat de andere Red Wolves niet wisten dat de bijnaam al gebruikt werd voor onze nationale ploeg. Er was dus geen kwaad opzet in het spel. De blindenploeg gaat nu een andere bijnaam zoeken en daar zullen wij samen - handbalbond en de blindenploeg - eind deze week mee naar buiten komen."

  Tweet: