• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spelersmakelaar Mino Raiola verdiende 27 miljoen aan transfer Pogba

  Mino Raiola en Paul Pogba wonnen de lotto met de transfer naar United.

  Paul Pogba is sinds deze zomer de duurste voetballer ter wereld, maar ook zijn makelaar, de Italiaanse Nederlander Mino Raiola, won de jackpot dankzij Pogba's transfer van Juventus naar Manchester United.

  Het is Juventus zelf dat de cijfers bekendmaakte op de Algemene Vergadering van de club. Dat Paul Pogba voor 105 miljoen euro van club wisselde was al uitgelekt, maar nu weten we ook dat zijn makelaar Mino Raiola zelf 27 miljoen euro aan de overgang verdiende.

  "Pogba wou absoluut terug naar Engeland", vertelde algemeen directeur Giuseppe Marotta. "We konden wel aan zijn financiële eisen voldoen, maar we wilden hem niet tegen zijn zin bij ons houden. Dat zou voor onrust in de kleedkamer gezorgd hebben."

  Raiola vaarde er in ieder geval wel bij. Hij bouwde zijn naam op als makelaar van spelers van Ajax, die hij vaak in zijn geboorteland Italië stalde (Bergkamp, Jonk, Roy,...).

  Vanaf de transfers van Nedved en Ibrahimovic kon Raiola met de grote jongens meedoen. Tegenwoordig is hij een van de machtigste managers in het voetbal, met onder meer ook nog Romelu Lukaku en Mario Balotelli in zijn portefeuille.