• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marc Wilmots wordt geen bondscoach van Algerije

  Marc Wilmots wil aan de slag bij een club, eerder dan bij een land.

  Marc Wilmots gaat niet in zee met Algerije om de nationale voetbalploeg te leiden. Het Afrikaanse land was geïnteresseerd en sprak vorige week met de ex-coach van de Rode Duivels. Die heeft echter na een weekend bedenktijd vriendelijk bedankt, weet het Algerijnse persbureau APS. Hij wil liever een club trainen.

  Sinds zijn ontslag bij de Rode Duivels na het tegenvallende EK is het stil rond Wilmots. Hij kijkt de kat uit de boom voor een nieuwe job.

  Algerije dacht aan onze oud-keuzeheer om de Serviër Milovan Rajevac op te volgen. Die werd twee weken geleden buiten de deur gezet na tegenvallende resultaten in de WK-voorronde.

  De Algerijnse bondsvoorzitter Mohamed Raouraoua en Wilmots spraken elkaar vorige donderdag in Parijs, weet de RTBF. Onze 47-jarige landgenoot was gecharmeerd door het professionele project van Algerije, maar wees het af. "Omdat ik momenteel liever een club wil trainen dan meteen weer een nationale ploeg", vertelde hij aan de RTBF. Hij voegde er nog aan toe dat hij geen enkel contact had met Wolfsburg.