• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geblesseerde De Bruyne mist bekerclash tegen United

  De Bruyne bezeerde zich tegen Southampton.

  Manchester City kan morgen niet rekenen op de diensten van Kevin De Bruyne in het bekerduel tegen stadsrivaal Manchester United. "Afgelopen weekend heeft De Bruyne een trap gekregen, waardoor hij absoluut niet kan spelen morgen", zegt City-coach Pep Guardiola.

  Kevin De Bruyne beleefde zondag niet zijn gelukkigste wedstrijd. De Rode Duivel kwam nooit in zijn ritme tegen Southampton (1-1) en mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven. Zijn vervanger Iheanacho maakte bovendien de enige City-goal en als klap op de vuurpijl verliet De Bruyne het stadion met een blessure.

  Heel zuur voor onze landgenoot, die zo moet passen voor de Manchester-derby in de achtste finales van de League Cup morgen. "Kevin heeft een trap gekregen op zijn kuit en is out", zegt Pep Guardiola. "Er is geen kans dat hij morgen speelt."

  "Ik denk dat Kompany wel kan spelen"

  Guardiola kon nog geen klare wijn schenken over een basisplek voor Vincent Kompany, die tegen Southampton 77 minuten op het veld stond. "Ik denk dat Vincent kan spelen maar ik wacht de training af en hoe hij die verteert", zegt de Spaanse coach.