• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Zeeuw zegt na anderhalf jaar het voetbal definitief vaarwel

  De Zeeuw droeg van januari 2013 tot en met juni 2014 het shirt van Anderlecht.

  Anderhalf jaar na zijn laatste officiële wedstrijd heeft voetballer Demy De Zeeuw zijn voetbalpensioen aangekondigd. De 33-jarige Nederlander speelde ook meer dan een seizoen bij Anderlecht, maar zonder veel succes. Hij gaat zich voortaan voltijds op zijn kledingmerk focussen.

  De Zeeuw stond na zijn match met NAC Breda tegen Kerkrade in mei 2015 niet meer op het veld. Door het 1-2-verlies degradeerde NAC Breda vorig seizoen uit de eerste klasse in Nederland. 

  Sindsdien hield De Zeeuw de deur voor een nieuw avontuur nog op een kier, maar zonder succes. "Een transfer naar de Verenigde Staten zou ik nog graag gewild hebben, maar ik heb er de tijd niet voor."

  "Zo fit ben ik ook niet meer. Ik denk dat ik nu moet zeggen dat ik echt gestopt ben", zegt De Zeeuw in de Nederlandse media.

  De Zeeuw kwam via AZ Alkmaar in 2009 bij Ajax terecht. Daar versierde de werkmier op het middenveld na drie seizoenen een lucratieve transfer naar Spartak Moskou. Dat werd geen succes en Anderlecht bood hem een uitweg. Maar ook het Belgische verhaal van De Zeeuw viel tegen. Hij kon de hoge verwachtingen niet inlossen. NAC werd zijn laatste club.

  "Nooit meer hetzelfde niveau gehaald na trap in het gezicht op het WK"

  Demy De Zeeuw speelde 28 keer voor Oranje. In 2010 mocht hij mee naar het WK in Zuid-Afrika. In de halve finale tegen Uruguay kreeg hij een trap in het gezicht van Martin Caceres. "Ik voelde me tijdens het toernooi zo sterk, zo had ik me nog nooit gevoeld. Maar na die trap heb ik nooit meer mijn niveau van daarvoor gehaald", zegt De Zeeuw.

  "Tijdens de WK-finale zat ik nog wel op de reservebank, maar ik was hartstikke duf. Ik had allemaal ontstekingen. Toch was het ook uniek om daarbij te zijn."