• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ploegen die donderdag Europees spelen, zouden maandag moeten voetballen"

  Anderlecht had zondag een offday in Brugge. Waren ze te moe?

  Herman Van Holsbeeck laat een ballonnetje op in Extra Time. De manager van Anderlecht stelt voor om een club de nodige rust te gunnen na een Europa League-match op donderdag. "In andere landen kan dat", oppert hij.

  Anderlecht is zondag kopje-onder gegaan in de topper tegen Club Brugge (2-1). Volgens Herman Van Holsbeeck (foto) waren de spelers onvoldoende gerecupereerd na de Europa League-match van donderdag in Mainz (1-1).

  "We hebben zwak gevoetbald in Brugge", geeft de Anderlecht-manager toe in Extra Time, "maar we waren vrijdagnamiddag pas terug uit Duitsland."

  "Het is Club Brugge twee jaar geleden ook overkomen in de play-offs. Zij speelden toen de kwartfinales in de Europa League tegen Dnjepr uit Oekraïne. Zo'n reis kost punten."

  "Qua kalender moeten we eens kijken wat we doen met het Belgische voetbal of het Europese voetbal. Ploegen die donderdag Europees spelen, zouden op maandag moeten voetballen. In andere landen kan dat."

  "Schande, maar kwartfinale Europa League is geen must"

  "Het is een schande, maar op dit moment vind je als manager een kwartfinale in de Europa League geen must", gaat Herman Van Holsbeeck voort in onze voetbaltalkshow.

  "Neen, je speelt liever kampioen om volgend seizoen aan te treden in de lucratieve Champions League. Dat levert 20 of 30 miljoen extra op. het draait allemaal om geld."

  Bekijk de volledige aflevering van Extra Time met Herman Van Holsbeeck

  Video player inladen ...