• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zwemkampioen is alerte fan dankbaar voor mailtje over moedervlek

  Horton is de fan dankbaar.

  Mack Horton, de winnaar van de 400 meter vrije slag op de Spelen in Rio, heeft enkele dagen geleden een moedervlek op zijn borst laten weghalen. De Australiër werd getipt door een mailtje van een alerte zwemfan.

  De zwemfan had de gouden race en vreugde-uitbarsting van Mack Horton (20) op tv bekeken en stuurde daarna een e-mail naar de Australische Zwemfederatie. De tv-kijker suggereerde dat Horton maar beter eens zijn moedervlek op zijn borst moest laten controleren.

  Horton ging in op de tip van de zwemfan en moest de moedervlek na een controle meteen laten wegnemen. Op Instagram bedankte hij de anonieme tipgever. "Goeie tip, heel goeie tip", was zijn boodschap.

  Het is niet duidelijk of het om een kwaadaardige moedervlek ging, maar volgens het Australische Kankerfonds is huidkanker een van de grootste boosdoeners bij de Australische bevolking.

  De boodschap van Mack Horton op Instagram

  Een recente en oudere foto tonen aan hoe de moedervlek gegroeid was

  Herbeleef de gouden race van Mack Horton

  Video player inladen ...