• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitter Huyck: "We geloven nog in Stijn Vreven"

  Stijn Vreven mag voorlopig blijven bij Waasland-Beveren.

  Waasland-Beveren ging gisteren met de billen bloot op bezoek bij Standard. Voorzitter Dirk Huyck zag vooral een gebrek aan motivatie bij zijn ploeg. "Collectief en individueel was het te zwak. Maar we geloven nog in de trainer, al kan de situatie er zondag weer helemaal anders uitzien."

  Standard tikte Waasland-Beveren gisteren helemaal dol en won uiteindelijk met 5-0. "We waren uiteraard niet tevreden na de wedstrijd", wond voorzitter Huyck er geen doekjes om. "We hebben tien minuten goed gespeeld en daarna verloren we het noorden. We maakten veel individuele fouten en collectief was het ook niet goed."

  "In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Eupen was ook de mentaliteit niet goed. Ik heb daar geen verklaring voor. De trainingen voor de wedstrijd waren scherp. We begonnen ook goed, maar na die twee afgekeurde goals zijn we helemaal ten onder gegaan. Het lag niet aan de tactiek, maar aan een gebrek aan motivatie. Het is de eerste keer dit seizoen dat we terecht met zulke zware cijfers verliezen."

  "Ik vind het heel erg voor de supporters. Dit was echt een blamage en onze ploeg heeft ook te veel kwaliteit om zo te verliezen. Ik hoop dat het gewoon een offday was. Ik verwacht donderdag een serieuze reactie van spelers en staf. Iedereen moet voor de spiegel gaan staan en kijken wat hij fout heeft gedaan. Dit mag niet meer gebeuren."

  Stijn Vreven zei vorige week dat hij bij de 1-2 tegen Eupen virtueel op straat stond. Is zijn positie zo wankel? "Dat is een uitspraak die hij gedaan heeft. Ik sta daar geen borg voor. We hebben altijd stabiliteit gepredikt en daar staan we nog achter. Er is nog geloof in Stijn Vreven. Maar ik besef ook wel dat we deze week ons beste beentje moeten voorzetten."

  "We willen weg van die laatste plaats. Al maakt die mij nu nog niet zenuwachtig. Met een punt meer sta je plots elfde. De prestatie van gisteren maakt me wel zenuwachtig. We hebben dringend nood aan twee overwinningen op rij. Zondagavond kan de wereld er helemaal anders uitzien. Ik hoop dat ik dan niet meer in dezelfde situatie zit."