• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Bij iedere aanval is het schudden en beven, dat stoort mij enorm"

  Vanhaezebrouck: "Niet tevreden over hoe we verdedigd hebben."

  In de 89e minuut stonden tien Gentenaars nog met 1-2 voor in Eupen, maar het werd nog 3-2. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck weet waar het fout liep. "We pakken op een onaanvaardbare manier dom rood en we hebben helemaal niet goed verdedigd", vertelt hij aan Sporza.

  De Israëliër Davidzada bracht de bezoekers vijf minuten na de rust in de problemen met zijn uitsluiting: "Dat was een heel domme tweede geel", zegt zijn trainer Hein Vanhaezebrouck.

  "Het was een totaal overbodige ingreep op de helft van de tegenstander zonder gevaar. Eigenlijk is dat onacceptabel, maar dat gebeurt in voetbal, je ziet het overal wel eens."

  "Met zijn tienen doen we het daarna wel goed, vooral offensief blijven we gevaarlijk. We scoren een tweede doelpunt en op het einde blijkbaar nog een derde. Dat werd echter niet geteld, anders hadden we toch nog de drie punten binnengehaald. Want als wij die derde scoren, komt er zeker geen tegengoal meer."

  "Het doelpunt valt aan de overkant. Ik kan helemaal niet tevreden zijn over de manier waarop wij verdedigd hebben vandaag. We geven veel te makkelijk kansen weg."

  "Tegen een team dat eigenlijk geen gestalte heeft, staan wij met grote mannen op centers te beven. Er is niks van présence en persoonlijkheid. Bij iedere aanval is het schudden en beven."

  "We pakken nu acht goals in twee wedstrijden op vier dagen op een manier die ongelooflijk vermijdbaar is. En dat stoort mij enorm. Er zijn een aantal jongens die eens serieus in de spiegel moeten kijken."  

  "Verdedigend moet het veel beter, anders blijf je bovenaan niet meedraaien"

  Waaraan ligt dat wankele verdedigende optreden? "Dat heeft een collectieve en individuele oorzaak. Spelers die individueel niet hun niveau halen. Maar er is ook te weinig overleg en communicatie met elkaar. Op die manier kan je geen stabiele verdediging zijn."

  "Als je ziet hoe weinig we maar de nul gehouden hebben - iets wat we vroeger wel goed konden - dat is een duidelijk toonbeeld. Wat dat betreft, moet het zeker veel beter naar de toekomst toe. Op die manier kan je niet bovenaan blijven meedraaien, laat staan Europees gaan meeconcurreren."