Ga naar de inhoud

meest recent

Nys: "Ik teleurgesteld in de ploeg en Meeusen? Onzin!"

 ma 24 oktober 2016 08:01
Volgens sommige media zou er een haar in de boter zijn bij Telenet-Fidea. Maar manager Sven Nys sust: "Geen enkele bedrijfsleider boekt meteen grote successen." Ook bij zijn renners geen onvertogen woord. "Sommige dingen worden nu sneller opgepikt door de media omdat Nys onze manager is."

Sven Nys belandde deze week in een kleine mediastorm toen hij en zijn team plots de wind van voren kregen in sommige kranten. Niet iedereen zou de nieuwe aanpak van Nys appreciëren, terwijl de grote manitoe zelf dan weer vragen zou hebben bij de falende Tom Meeusen.

In de marge van de Wereldbekermanche in Valkenburg, waar Meeusen overigens vierde werd, nuanceert Nys: "De verhalen dat ik teleurgesteld ben in de prestaties van de ploeg zijn uit de lucht gegrepen."

"Het is ook uit de lucht gegrepen dat ik Meeusen commercieel en sportief niet hoog zou inschatten. Hij is ongelooflijk belangrijk voor ons, hopelijk ook in de toekomst."

"Maar je moet een renner wel juist naar waarde weten te schatten. Er wordt soms veel te veel verwacht van Meeusen."

Meeusen zelf ontkent dat niet. "Ik heb vaker slecht gereden in het begin van het seizoen, maar vroeger konden we die kritiek weglachen en vragen om geduld. Nu wordt zoiets veel sneller opgepikt omdat Sven onze manager is."

Van den Bosch: "Stijlbreuk met Van Kasteren, maar Sven doet het top"

Er is dan misschien geen crisis, maar van een Sven Nys-effect bij Telenet-Fidea is ook geen sprake. "Er is geen enkele bedrijfsleider die bij een nieuw bedrijf meteen grote successen boekt", zegt Nys daarover.

"Ik ga proberen om op termijn een ploeg uit te bouwen waarvoor iedereen graag fietst."

Toon Aerts is alvast een fan van de stijl van Nys. "Hij heeft al fouten gemaakt en zal er wellicht nog maken, maar als je alle goeie en slechte punten naast elkaar zet, dan is het lijstje met de goeie punten véél langer."

Ook Paul Van den Bosch, die Nys jarenlang begeleidde en hem ook nu nog op de voet volgt, ziet een grote toekomst voor zijn voormalige poulain. "Er is natuurlijk een stijlbreuk met Hans van Kasteren, maar het gaat zeer goed in het team en de prestaties zijn ook een pak beter dan vorig jaar."

"Ik heb tegen Sven gezegd dat hij zo moet voortdoen. Het is echt top hoe hij de belangen vertegenwoordigt van zijn renners en zijn sponsors."

De kritische tweet van Nys die alle heisa in gang zette

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Reportage over Nys en zijn team in Sportweekend