• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Niet Messi of Ronaldo, maar wel Griezmann was de beste speler in Spanje

  Griezmann scoorde vorig seizoen 22 keer.

  Antoine Griezmann (Atletico Madrid) is verkozen tot beste speler van het seizoen 2015-2016 in Spanje. De Franse aanvaller kreeg de meeste stemmen van de Spaanse voetbalfans. Lionel Messi kreeg de prijs voor beste aanvaller in La Liga, ploegmaat Luis Suarez was de beste buitenlander.

  De prijzen werden - hoe kan het ook anders? - verdeeld tussen Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid. Vooral die laatste club mocht meermaals op het podium een prijs gaan ophalen.

  Jan Oblak en Diego Godin werden in de bloemetjes gezet als doelman en verdediger van het jaar, Diego Simeone werd verkozen tot trainer van het jaar en Antoine Griezmann was vorig seizoen dus de beste speler op de Spaanse velden.

  Lionel Messi (foto) - aanvaller van het jaar - en Luis Suarez - beste buitenlander in de Spaanse competitie - vertegenwoordigden Barcelona, Luka Modric kaapte als beste middenvelder ook een prijs weg voor Real Madrid.

  🐦 Het Gala van La Liga in tweets: