• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Weiler maakte geen goeie beurt, maar we mogen hem niet afbranden"

  Herman Van Holsbeeck was vanavond te gast in Extra Time.

  Een openhartige Herman Van Holsbeeck heeft maandagavond zijn opwachting gemaakt aan de tafel van Extra Time. De Anderlecht-manager ging de hete hangijzers zoals coach Weiler, de aanpak tegen Club Brugge en het voorlopige falen van topaankoop Stanciu niet uit de weg.

  De vraagjes aan Herman Van Holsbeeck

  • Is Extra Time te kritisch voor Anderlecht? Ja.
  • Kan je een nieuwe ploeg bouwen in één seizoen? Ja.
  • Had Club Brugge gisteren meer individueel talent op het veld dan Anderlecht? Neen.
  • Hebt u al met Stanciu gepraat over zijn mindere prestaties? Ja.
  • Denkt u dat Olivier Deschacht ooit nog op rechts zal staan in een driemansdefensie? Neen.
  • Is het seizoen mislukt als Anderlecht geen kampioen wordt? Ja.
  • Wordt de optie op Lukasz Teodorczyk gelicht? Ja.
  • Vertrekt Youri Tielemans na dit seizoen? Neen.
  • Is Anderlecht nog geïnteresseerd in Nicolas Lombaerts? Ja.
  • Heeft de verhuis van bestuurslid Alexandre Van Damme naar Zwitserland gevolgen voor Anderlecht? Neen.
  • Verrast het u dat Dennis Praet op de bank zit bij Sampdoria? Ja.
  Video player inladen ...

  "Deschacht op rechts? Ja, dat was geen goeie beslissing"

  Het tactische plannetje van René Weiler tegen Club Brugge, met Olivier Deschacht als rechtsachter, was uiteraard een van de belangrijkste gespreksonderwerpen in Extra Time.

  "Weiler zei voor de match tegen Mainz dat hij geen rechtsachter had. Hij wou op die positie een man met ervaring en hij dacht dat Deschacht de beste oplossing was", legt Van Holsbeeck uit.

  "Ik denk dat Weiler gezien heeft dat Deschacht tegen Mainz, ondanks die strafschopfout, zijn streng trok. Hij ging ervan uit dat dat tegen Club ook zo zou zijn, maar we moeten toegeven dat dat niet de goeie beslissing was."

  "Maar een trainer neemt 1.000 beslissingen per jaar. Een goeie trainer neemt 950 goeie beslissingen, een slechte trainer 300."

  "Weiler is een jonge trainer, die perfect weet wat hij wil. Hij heeft geen goeie beurt gemaakt, maar we mogen hem niet afbranden. Dat gaan wij als bestuur niet doen."

  "Ik ben hier om toe te geven dat het tegen Club Brugge slecht was, maar als je een analyse van Weiler maakt, dan moet je alle wedstrijden op verplaatsing bekijken."

  "Qua resultaten is het toch niet zo slecht? Maar we zien ook wel dat de manier waarop geen champagnevoetbal is."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  Over Stanciu: "Gisteren kon hij geen pass van 5 meter geven"

  Topaankoop Nicolae Stanciu kan zijn kostprijs van bijna 10 miljoen euro voorlopig niet rechtvaardigen. "Als je hem tijdens zijn eerste match tegen Charleroi zag spelen, dan dacht iedereen: wow, welke speler hebben jullie binnengehaald? Maar gisteren kon hij geen pass van 5 meter geven", heeft ook Herman Van Holsbeeck gezien.

  "Op training zien we een ongelofelijke speler. Hij weet dat hij niet goed voetbalt, maar hij heeft een goeie mentaliteit. Hij zegt: "Ik weet dat ik slecht speel en ik kom terug.""

  "Of hij mentaal of fysiek moe is? Hij is fysiek niet top. Het is nu aan de coach om te beslissen."

  Video player inladen ...

  "Teodorczyk leeft in zijn eigen wereld, maar staat er elke week"

  De transfer van Lukasz Teodorczyk is voorlopig een schot in de roos. Herman Van Holsbeeck liet tijdens de vragenronde verstaan dat Anderlecht de optie in het contract van de Kiev-huurling zal lichten.

  "Hij kost 4,5 miljoen euro. Dat is stevig, maar zo'n type spits is in Duitsland en Engeland begeerd. Hij scoort niet alleen, maar doet ook verdedigend werk. Hij is misschien niet de mooiste speler om naar te kijken, maar hij is wel dodelijk efficiënt."

  "Hoe we met hem communiceren? Hij spreekt een beetje Engels, maar het is een gast van weinig woorden. Hij leeft een beetje in zijn eigen wereld, maar hij staat er elke week. En daarvoor hebben we hem aangetrokken."

  Video player inladen ...

  "Bayat? Hij heeft zijn relatienetwerk"

  Anderlecht-manager Van Holsbeeck heeft een bijzonder woelige transferperiode achter de rug. In de uitgebreide reeks transfers speelde makelaar Mogi Bayat heel vaak een hoofdrol. Hoe ziet de relatie tussen Bayat en Anderlecht er precies uit?

  Van Holsbeeck: "Zenit vroeg 6 miljoen euro voor Lombaerts. Op de laatste dag van de transferperiode beseften we om 15u dat het niets zou worden. Bayat kent iedereen in Frankrijk en om 17.30u was Spajic al in Anderlecht. Hij heeft zijn relatienetwerk. Hoeveel we uiteindelijk voor Lombaerts wilden betalen? 2,7 miljoen euro."

  Video player inladen ...

  Over de afgesprongen deal met Okaka, de prestaties van Bruno en coaches in België

  Herman Van Holsbeeck legt in Extra Time ook haarfijn uit hoe de deal tussen Stefano Okaka en een Chinese club afsprong, hoe het gesteld is met zijn opvolging, waarom Massimo Bruno voorlopig de prestaties uit zijn eerste periode bij Anderlecht niet kan herhalen en of hij nog droomt van Hein Vanhaezebrouck als trainer. Ontdek hieronder zijn antwoorden.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...