• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nicola Philippaerts wint zijn derde vijfsterrenjumping in Amerika

  Philippaerts (archief) trad in Amerika aan met H&M Harley van den Bisschop.

  Nicola Philippaerts heeft de vijfsterrenjumping in Tryon gewonnen. In een barrage met 6 bleef de Limburger foutloos en zette hij de snelste tijd neer. "Dit is mijn mooiste zege van het jaar", glunderde hij achteraf.

  Nicola Philippaerts won in zijn carrière nog maar twee keer een vijfsterrenjumping. Na Falsterbo in 2012 en Göteborg in 2014 was het nu eindelijk nog eens raak. Hij nam het in de barrage op tegen vijf andere ruiters. Hij bleef net als Jessica Springsteen, de dochter van rockster Bruce, foutloos maar was een halve seconde sneller. Lauren Tisbo eindigde als derde.

  "Dit is een fantastisch resultaat", glunderde Philippaerts achteraf. "H&M Harley van den Bisschop had niet meer aan een wedstrijd deelgenomen sinds september en dat zorgde ervoor dat hij er nogal nerveus bijliep."

  "In de barrage kwam ik als laatste aan de beurt en dat is toch wel een voordeel. Jessica Springsteen was bijzonder snel maar ik pitste toch nog iets meer dan een halve seconde van haar tijd af en bleef foutloos. Ik ben heel tevreden met dit resultaat."

  "Onze sport heeft een mondiaal karakter en de concurrentie is bijzonder sterk. Als je zo'n wedstrijd kan winnen, doet dat deugd. Dit is ongetwijfeld de mooiste zege van het jaar. Volgende week proberen we dit over te doen in Washington. Dat is toch de ambitie. Nadien reis ik door naar Doha waar ik deelneem aan de finale van de Global Tour."