• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kirijenka is opnieuw de snelste in de Chrono des Nations, bij de vrouwen wint Ann-Sophie Duyck

  Kirijenka (archief) was ook vorig jaar de winnaar.

  Vicewereldkampioen tijdrijden Vasil Kirijenka heeft de Chrono des Nations gewonnen. Hij was vijf seconden sneller dan de Spanjaard Jonathan Castroviejo. Bij de vrouwen ging de zege naar onze landgenote Ann-Sophie Duyck.

  De Chrono des Nations is traditioneel de laatste wedstrijd op de Europese wedstrijdkalender. Vorig jaar was het de enige zege van Kirijenka in zijn wereldkampioenentrui, dit jaar was hij ook zonder de regenboog om zijn schouders de snelste.

  De tijdritspecialist was in en rond Les Herbiers vijf seconden sneller dan Castroviejo, de bronzen medaille van het afgelopen WK.

  Uitslag:

  1. Vasil Kirijenka (WRu) - 51km in 1u04'08"
  2. Jonathan Castroviejo (Spa) - op 5"
  3. Martin Toft Madsen (Den) - 59"
  4. Ryan Mullen (Ier) - 1'29"
  5. Johan Le Bon (Fra) - 2'33"
  6. Daniel Westmattelmann (Dui) - 2'48"
  7. Jeremy Roy (Fra) - 2'57"
  8. Truls Engen Korsaeth (Noo) - 3'02"
  9. Reidar Bohlin Borgersen (Noo) - 3'07"
  10. Stephane Rossetto (Fra) - 3'08"

  Duyck wint voor haar jarige vriend

  Bij de vrouwen maakte onze landgenote Ann-Sophie Duyck haar favorietenrol waar. Ze legde de 20,9 kilometer af in 28'55" en was daarmee meer dan een halve minuut sneller dan de Britse Hayley Simmonds.

  De Belgische bedankte na afloop van de race haar ploeg en sponsors op Twitter, maar ze had ook een boodschap voor haar vriend Casper. "Bedankt voor je steun tijdens het hele seizoen. Vandaag is het jouw verjaardag, deze zege is er eentje voor jou."