• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin mag ondanks uitschakeling in Antwerpen nog hopen op deelname aan Masters

  David Goffin sneuvelde in Antwerpen in de halve finales.

  David Goffin (ATP-12) slaagde er op het ATP-toernooi in Antwerpen niet in om de finale te halen, maar onze landgenoot mag toch nog hopen op een deelname aan de Masters in Londen. Onze landgenoot was de enige speler uit de top 15 die deze week punten sprokkelde.

  Mag David Goffin half november deelnemen aan de Masters? In Londen nemen de beste acht tennissers van 2016 het tegen elkaar op. Onze landgenoot staat momenteel tiende in de stand. Door het forfait van Rafael Nadal schuift hij dus op naar de negende plaats.

  In Antwerpen had hij een uitstekende zaak kunnen doen als hij het toernooi zou winnen, maar dat lukte niet. Hij werd gewipt in de halve finales. Toch leverde zijn toernooi hem 90 punten op. Hij was bovendien de enige speler uit de top 15 die de voorbije week punten aan zijn totaal toevoegde. Hij nadert zo op de achtste plaats van Tomas Berdych.

  Er zijn de komende twee weken nog punten te halen op drie toernooien: Bazel, Wenen en Parijs-Bercy.

  De race naar Londen:

  Het klassement is gebaseerd op 18 resultaten uit 2016: de 4 grandslams, de negen Masters 1000-toernooien, de vijf beste resultaten van een speler in toernooien van een andere categorie en de Daviscup. Vijf spelers zijn al zeker van hun ticket: Djokovic, Murray, Wawrinka, Raonic, Nishikori.

  De rest van het klassement zag er op 17 oktober (voor het toernooi van Antwerpen) zo uit: Gaël Monfils (3625 punten), Rafael Nadal (3300 ptn) (forfait), Dominic Thiem (3205 ptn), Tomas Berdych (2880 ptn), David Goffin (2645 ptn).