• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BC Oostende komt op toerental: "In het begin speelden we met vreemden"

  Salumu en co gaven gisteren Luik een pak slaag.

  Oostende, de basketbalkampioen van de voorbije vijf seizoenen, heeft zich na een valse start herpakt met drie competitiezeges op een rij. "Tijd was onze grootste vijand, want we hadden een heel korte voorbereiding", legt centerspeler Katic de vinger op de wonde.

  Met een reeksje nederlagen in de Supercup (tegen de Antwerp Giants) en de competitie (tegen Bergen en Leuven) was het competitiebegin van BC Oostende allesbehalve flitsend te noemen.

  Nadien werd de motor wel aangezwengeld met achtereenvolgens zeges tegen Limburg en Brussels, een nipte nederlaag in Europa én gisteren een eclatante 97-70-overwinning tegen Luik. Zowel coach Dario Gjergja als spelers Salumu en Katic zien één verklaring voor hun mindere start: een te korte voorbereiding.

  "We hadden een aanpassingsperiode nodig, want door verplichtingen bij de nationale ploeg en blessures begon onze voorbereiding slechts tien dagen voor de competitiestart", aldus de Kroatische oefenmeester Gjergja. "We waren amper samen en kenden elkaar niet goed."

  "Nu krijgen we eindelijk loon naar werken. Ook de jongens die van de bank kwamen, gaven thuis. Het is goed dat ook Gillet weldra terugkeert uit blessure, want we missen hem enorm op het terrein."

  In het tussenseizoen vertrokken enkele Oostendse steunpilaren. Hen vervangen blijkt geen evidentie. "Het vertrek van Serron is een groot verlies, want hij bracht veel energie. Dit jaar wordt het iets lastiger in het begin, maar hopelijk komt alles op zijn pootjes terecht."

  "Het grootste verschil is dat we vorig seizoen veel meer ervaring hadden. Gillet is er nog niet bij, Walden is een rookie, Kesteloot komt van Aalst en Lambrecht kan nog veel verbeteren. Ik geloof wel enorm in hem en hoop zelfs dat hij ooit gedraft wordt in de NBA."

  Salumu: "Voorlopig is Antwerp de te kloppen ploeg"

  • Jean Salumu had gisteren met 12 punten een groot aandeel in de zege tegen Luik: "Er was zeker geen paniek, want we zijn heel laat begonnen aan de voorbereiding. Eigenlijk speelden we in het begin met vreemden. Na enkele weken op en af was het gisteren een riante overwinning. Als we zo verder doen, worden we een heel moeilijke ploeg om af te stoppen. Voorlopig zijn de ongeslagen Antwerp Giants de te kloppen ploeg, maar het seizoen is nog heel lang."
  • Rasko Katic deed met 11 punten en een pak rebounds ook zijn duit in het zakje: "Tijd was onze grootste vijand, want we hadden een heel korte voorbereiding. Iedere dag worden we beter en vormen we een hechter team. We zijn nog steeds heel hongerig. Ik ben ervan overtuigd dat we op het einde van het seizoen weer op een plaats zullen eindigen om voor het kampioenschap te kunnen strijden."