• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Aert en Van der Poel nemen helikopter naar Valkenburg: "Maar de auto is even snel"

  Van der Poel en Van Aert zitten klaar voor hun vuurdoop in een helikopter.

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel kregen een mooi cadeautje van de organisatoren in Boom. Een helikopter zette hen na de wedstrijd af in Valkenburg, waar ze morgen een Wereldbekermanche rijden.

  Een aantal toppers liet de Niels Albert-cross aan zich voorbijgaan om zich te focussen op de Wereldbekermanche in Valkenburg. Wout van Aert en Mathieu van der Poel deden dat niet en werden daarvoor beloond door de organisatie.

  Voor zowel Van Aert als Van der Poel is het de eerste keer in een helikopter. "Het is een mooie verrassing van de organisator hier. Een beetje spannend ook wel, ik ben benieuwd wat het gaat geven", vertelde Van Aert.

  Van der Poel zag er ook wel de lol van in. "Met de auto ben je waarschijnlijk even snel, als je nu vertrekt (Boom en Valkenburg liggen zo'n 140 kilometer van elkaar). Maar ik zat nog nooit in een helikopter, dus het is wel leuk om eens mee te maken."