• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings verbetert in Inzell het baanrecord van Kramer op de 3.000 meter

  Swings (archieffoto) is sterk aan het seizoen begonnen.

  Bart Swings heeft vrijdag tijdens een internationale wedstrijd in het Zuid-Duitse Inzell het baanrecord op de 3.000 meter verbeterd. Onze landgenoot liet de klok stilstaan op 3'38"03, goed voor een Belgisch record.

  Met deze prestatie toont de 25-jarige Swings, minder dan drie weken voor de eerste Wereldbeker-manche in Harbin (Chn), aan in goede vorm te zijn. In een rechtstreeks duel versloeg hij de beste Duitse schaatser, Patrick Beckert.

  De 3.000 meter wordt bij aanvang van het seizoen meestal als test geschaatst. Het nationale record van Swings stond op 3'39"34 en was net geen drie jaar oud.

  In de allereerste wedstrijd van dit seizoen scherpte de Nederlander Sven Kramer in Inzell het baanrecord aan tot 3'39"02, ook goed voor een Nederlandse toptijd.

  Twee weken geleden liet Swings op de vijf kilometer 6'19"86 noteren, de beste tijd die hij ooit in deze fase van het seizoen heeft neergezet.

  Maar ook zijn voornaamste concurrenten zijn in het prille voor-olympische seizoen al snel. Met 6'11"64 is de uit Nederland afkomstige Canadees Ted-Jan Bloemen momenteel aanvoerder van de wereldseizoenranglijst op dit nummer. Kramer volgt met 6'13"10.

  Boodschappen van enkele dagen geleden: