• home
 • video
 • pas verschenen

  Snelders over Club-Anderlecht: "Geen favoriet, want ze zijn alletwee wisselvallig"

  Staan Vossen en Teodorczyk zondag weer aan het kanon?

  In het Jan Breydelstadion wordt zondagnamiddag met Club Brugge-Anderlecht het hoofdgerecht van de 11e speeldag geserveerd. Analist Eddy Snelders schat de topper in. "Club heeft moed getankt en Anderlecht heeft twee gezichten."

  Club Brugge en Anderlecht hebben niet de beste periode achter de rug. Is er eigenlijk wel een favoriet voor de topaffiche? "Neen, want beide clubs spelen wisselvallig", vindt analist Eddy Snelders.

  "Met een vervangelftal speelde Club vorige week wel goed in Charleroi, maar het verloor. Tegen Porto kon het ook veel weerwerk bieden, maar ook die wedstrijd verloor het. Twee nederlagen, dat weegt natuurlijk op een ploeg."

  "Anderlecht voetbalt ook wispelturig. Tegen Mainz toonde het zich donderdag wel veerkrachtig."

  "In principe is er ondanks die nederlagen dus moed getankt bij Club Brugge en ook bij Anderlecht moet er scherpte zijn, want ze hebben Europees goed gespeeld. Maar of dat een garantie is op succes..."

  "Vooral tegen Porto stond een ploeg op het veld"

  Club Brugge zit al een tijdje in een negatieve spiraal. Die trend doorbreken tegen Anderlecht lijkt geen eenvoudige klus. "Maar ze spelen wel voor eigen volk", zegt Snelders. "En tegen Charleroi en Porto was het zeker niet slecht."

  "Vooral tegen Porto stond een ploeg op het veld. Dat moet toch een boost gegeven hebben, ook al was het Champions League-niveau net te hoog."

  "Er stond weer een elftal waar de fans zich in konden vinden. En met het thuisvoordeel tegen Anderlecht moet dat toch een extra dimensie geven en een kans op een goed resultaat."

  "Anderlecht heeft twee gezichten"

  Anderlecht is dan weer leider, maar heeft die eerste plaats afgedwongen zonder goed te spelen. "Tegen Lokeren speelde het op sommige momenten echt bedenkelijk. De eerste helft was nog aanvaardbaar, maar na de pauze was het een halfuur krasselen", legt Snelders uit.

  "Met dank aan de scheidsrechter kwam er dan ook geen achterstand op het scorebord. In het laatste kwartier kon men dankzij een individuele actie de punten thuishouden, maar dat gaf geen voldoening."

  "Met die match in het achterhoofd zal het moeilijk worden, maar Anderlecht is Anderlecht. Die club heeft twee gezichten en het beste gezicht laat een ploeg meestal zien in wedstrijden van belang."

  De vorige Club-Anderlecht: Club hakt RSCA in de pan en is kampioen