• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marcello Lippi is de nieuwe bondscoach van China

  Marcello Lippi in de Aziatische Champions League.

  Op zijn 68e is Marcello Lippi nog niet uitgetraind. De ervaren Italiaan keert terug als coach en wel als nationale keuzeheer van China, dat nog maar een kleine kans maakt op deelname aan het WK van 2018 in Rusland.

  Marcello Lippi werd in 2006 met Italië wereldkampioen in Duitsland. Hij coachte daarvoor in eigen land een rist topteams zoals Juventus, Inter en Napoli.

  De afgelopen jaren werkte de Italiaan al in China, als coach van Guangzhou Evergrande, waarmee hij drie keer landskampioen werd en in 2013 de Aziatische Champions League won. In 2014 beëindigde Lippi zijn trainersloopbaan en was hij nog enkele maanden actief als technisch directeur bij Guangzhou.

  Nu keert Lippi terug naar China en volgt hij Gao Hongbo op, die ontslag nam na een 2-0-nederlaag tegen Oezbekistan eerder deze maand in de WK-voorronde. China heeft nog een kleine kans om zich te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland.

  China nam nog maar één keer deel aan de wereldbeker. In 2002 verloor het land zijn drie groepsmatchen op het WK in Japan en Zuid-Korea.