• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bronzen WB-medaille voor Pieter Timmers in Singapore

  Weer een medaille voor Timmers.

  Pieter Timmers is derde geworden in de finale van de 200 meter vrije slag tijdens de Wereldbeker-manche in Singapore. Onze landgenoot moest er in het kleine bad onder meer olympisch kampioen Kyle Chalmers laten voorgaan.

  Pieter Timmers tikte in de medaillestrijd aan na 1'44"24, anderhalve seconde boven het Belgische record. Onze 28-jarige landgenoot moest alleen de Australiër Kyle Chalmers (1'42"67) en de Japanner Daiya Seto (1'44"11) voor zich dulden.

  Chalmers kent u ongetwijfeld nog van de Olympische Spelen in Rio, waar hij voor de neus van Timmers het goud wegkaapte op de 100 meter vrije slag.

  Timmers zet zijn mooie reeks dus voort. Hij won de voorbije weken ook al eremetaal op de Wereldbeker-manches in Peking (brons op 100 en 200 vrij) en Dubai (zilver op 100 en brons op 200 vrij). Gisteren werd Timmers in Singapore zesde in de finale van de 100 vrij. 

  De Wereldbeker-manche in Singapore is de zevende van het seizoen. Er volgen nog afspraken in Tokio (25-26/10) en Hongkong (29-30/10).

  Tweets: