• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke zal ook na zijn misser de volgende penalty nemen bij Palace

  Benteke verbijt de ontgoocheling na zijn strafschopmisser.

  Vorige week ging een strafschop van Christian Benteke de mist in, maar Crystal Palace-trainer Alan Pardew behoudt het vertrouwen in onze landgenoot. "Ik heb er met Benteke over gesproken."

  Vorig weekend verloor Palace de derby tegen West Ham met 0-1. Benteke had de 1-1 op zijn schoen, maar zijn penalty ging er niet in, tot grote teleurstelling van zijn trainer Alan Pardew.

  "Ik heb van de week een serieus gesprek met Christian gehad over die strafschop", zegt Pardew. "We hadden verschillende meningen over hoe hij getrapt had moeten worden. Maar ondanks die misser en onze andere mening behoud ik mijn vertrouwen in hem: hij blijft de penalty's trappen."

  "Het is belangrijk dat je als aanvaller doelpunten maakt. Daarom heb ik mijn spitsen altijd aangemoedigd om strafschoppen te nemen. Een penalty is iets aparts. Als je als spits al een tijdje droog staat, kan een strafschop je weer op de goeie weg helpen."

  "Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat Christian zich momenteel in een dipje zou bevinden, hoor. En wat penalty's missen betreft: er zijn wereldvedettes die strafschoppen verkeerd nemen, dat moet je aanvaarden. Het voornaamste is dat de volgende er wel ingaat."