• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barcelona moet draaischijf Iniesta 6 tot 8 weken missen

  Mist Andres Iniesta de Clasico tegen Real Madrid?

  Ondanks een late zege tegen Valencia kreeg Barcelona vanavond toch een bittere pil te slikken. De onfortuinlijke aanvoerder Andres Iniesta liep een scheur op in de voorste kruisband van zijn rechterknie en is wekenlang buiten strijd.

  De winnende treffer van Lionel Messi in de 94e minuut zorgde voor heel wat ontlading bij Barcelona (zie: Lees ook), maar die euforie sloeg snel om in ongerustheid om de aanvoerder van de blaugrana.

  In de 14e minuut werd Andres Iniesta met een draagberrie afgevoerd na een stevige ingreep van Valencia-speler Enzo Perez. Eenmaal terug in Barcelona werd de creatieve middenvelder meteen op de dokterstafel gelegd.

  Het verdict was niet mals (al werd er eigenlijk voor een nog langere onbeschikbaarheid gevreesd): een scheur in de voorste kruisband van zijn rechterknie. Door zijn wekenlange afwezigheid mist Iniesta al zeker de Champions League-duels tegen Manchester City en Celtic.

  In La Liga zal Sevilla, binnen twee weken de tegenstander van Barcelona, wellicht in zijn vuistje lachen. Bovendien wordt het voor de medische staf een race tegen de klok om Iniesta klaar te stomen voor de Clasico tegen Real Madrid, die op 3 december op de kalender staat.

  Suarez en Mascherano steken hun kapitein een hart onder de riem: