• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Waar zit Meeusen? "Aan de critici kan ik alleen maar zeggen dat ik mijn best doe"

  Meeusen in september met blote bast.

  Zaterdag heeft in Domein De Schorre in Boom de tweede editie van de Niels Albert-cross plaats. De Nederlander Lars van der Haar haalde het vorig jaar voor Wout van Aert en Sven Nys. Tom Meeusen finishte als vierde en start zaterdag als kopman van de Telenet-Fideaploeg.

  Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, paste Meeusen donderdag voor de Kermiscross in Ardooie. Nochtans was hij er de titelverdediger.

  "Ik heb Ardooie bewust laten schieten. Het programma is zo overvol dat je niet aan elke cross kunt deelnemen. Je moet keuzes maken en ik prefereer nu eenmaal Boom boven Ardooie", legt Meeusen uit.

  De 27-jarige crosser zegt uit te kijken naar de veldrit van zaterdag. "In Boom is er een schitterend parcours uitgetekend. Een mooie omgeving en het mag er nog dagen aan een stuk regenen, een echte moddercross kan je daar nooit aantreffen wegens de drainage in het domein. Bovendien zitten er wel een paar echt technische stukken in en dat is dan weer mijn ding."

  Meeusen moet in Boom opboksen tegen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Zij steken er echt bovenuit. De rest komt er een stuk achter. Ik kom zelf nog enkele procentjes tekort om met die mannen te kunnen wedijveren."

  "Aan de critici kan ik alleen maar zeggen dat ik mijn best doe. Het mooie weer tot afgelopen weekend was voor mij ook geen voordeel. Om in te trainen is dat fantastisch, maar in de wedstrijd mag het van mij een pak kouder zijn."

  "Ik hoop zo snel mogelijk beter te worden"

  "Ik functioneer nu eenmaal beter in slecht weer, al wil ik mij daar niet achter verschuilen. Ook voor de andere jongens was het warm en zij behaalden wel resultaten. Ik hoop zo snel mogelijk beter te worden, zodat ik ook mijn rol kan spelen. Misschien zaterdag al in de Schorre", besluit Meeusen.