• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Geen enkele Belgische ploeg die naar Brugge komt, is favoriet"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Club Brugge wil zich zondag in de topper tegen Anderlecht herpakken na twee nederlagen. "Anderlecht is geen favoriet, maar het heeft momenteel wel het geluk aan zijn zijde. Het gevoel bij Club is nog positief, maar de realiteit zijn de punten."

  Club Brugge beleefde geen prettige week met het verlies in Charleroi en dan tegen Porto. Twee keer deed een late goal Club de das om. "Toch mogen we onze prestatie niet vergeten. We hebben twee keer goed gespeeld. Bij die twee goals van Porto stonden we telkens goed georganiseerd. Het waren geen counters. Dat moeten we vermijden."

  "We moeten de vele goeie zaken onthouden. Het gevoel is nog positief, maar de realiteit zijn de punten. Winst of verlies. Maar het is niet omdat we twee keer verliezen dat we nu extra scherp zullen staan. We zouden sowieso alles doen om die wedstrijd te winnen."

  Heeft Club Brugge een voordeel na de extra dagen rust? "Wij weten hoe dat is. Wij speelden de voorbije jaren ook Europa League. Maar is Anderlecht nu benadeeld? Daar is de hele kern fit. Anderlecht heeft een grote en kwaliteitsvolle kern. Het bestuur heeft zwaar geïnvesteerd na de twee afgelopen jaren zonder titel."

  "Toch denk ik niet dat Anderlecht favoriet is. Ik denk dat geen enkele Belgische club zich favoriet kan noemen als ze op Brugge komt spelen. Anderlecht niet top? Het heeft twee toppers gespeeld, tegen Genk en Standard, en twee keer gewonnen. Anderlecht had het misschien niet altijd verdiend, maar het heeft momenteel ook het geluk aan zijn kant."

  "Als je niet beter bent, heb je af en toe ook eens geluk nodig. Een goeie beslissing van de scheidsrechter bijvoorbeeld. Op termijn is dat altijd in evenwicht, maar op dit moment valt het allemaal aan de kant van Anderlecht."

  "Vazquez wil misschien assistent worden, maar het is nog te vroeg"

  Is het waar dat Michel Preud'homme tips krijgt van Victor Vazquez? "Het zijn niet echt tips, maar we spreken wel heel veel. Hij volgt al onze wedstrijden en stuurt vaak een berichtje vooraf of na de match. En dan beginnen we te praten over voetbal."

  "Hij kent mijn manier van werken en wij wisselen dan ideeën uit. Zoals vrienden. Hij zegt niet wie ik wel of niet moet opstellen, hij weet dat ik toch af en toe roteer. Hij wil misschien assistent worden, maar het is nu nog een beetje te vroeg."