• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar verlengt tot 2021 bij Barcelona: "Afkoopsom is 200 miljoen euro"

  Neymar is sinds 2013 bij Barça: 91 goals, 150 duels, 9 trofeeën.

  De deal was al lang hangende, maar vandaag is het officieel: Neymar Jr heeft zijn contract bij Barça tot 2021 verlengd. In 2013 kwam de Braziliaanse superster over van Santos (Bra). Sindsdien maakte de 24-jarige spits 91 goals in 150 duels voor de Spaanse topclub, goed voor negen trofeeën.

  In juni maakte Barcelona al bekend dat Neymar een nieuw vijfjarig contract zou tekenen, maar dat liet dus even op zich wachten.

  Toen werd de afkoopsom wel al vastgelegd: "200 miljoen euro in het eerste contractjaar, 222 miljoen euro in het tweede en 250 miljoen euro voor de laatste drie contractjaren."

  Neymar en Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu zetten vandaag de nodige handtekeningen. "Ik ben heel tevreden dat ik bij Barcelona heb verlengd, ik voel me hier thuis", zegt Neymar aan Barça TV. "Ik heb samen met mijn familie beslist dat het voor mij het beste is om hier te blijven."

  Neymar vormt samen met Lionel Messi en Luis Suarez het toptrio MSN, dat de voorbije jaren de titels aan elkaar reeg: Neymar won met Barcelona twee titels (2015, 2016), twee Spaanse bekers (205, 2016), één Champions League (2015), twee Spaanse Supercups (2013 en 2016), één Europese Supercup (2015) en één Wereldbeker voor Clubs (2015).

  Volgens de Spaanse media is het salaris van Neymar gevoelig opgetrokken. Er waren dan ook kapers op de kust, zoals onder meer PSG.

  Gerecht onderzoekt nog steeds transfer uit 2013

  Sportief was de komst van Neymar dus een voltreffer voor speler en club, maar juridisch beleven Barcelona, Neymar Jr en Neymar Sr barre tijden. Het Spaanse gerecht verdenkt hen al lang van fiscale fraude: de transfer werd bekendgemaakt voor 57,1 miljoen euro, maar het gerecht denk dat die eigenlijk 83,3 miljoen euro bedroeg. De procedures lopen nog, vader en zoon riskeren van zes maanden tot twee jaar celstraf en een serieuze boete.

  Tweets over contractverlening: