• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meer dan 90 Anderlecht-hooligans opgepakt in Duitsland

  Een beeld vanuit Mainz.

  In de aanloop naar het Europa League-duel tussen Mainz en Anderlecht zijn gisterenavond rellen uitgebroken in de Duitse stad. Belgische amokmakers werden aangehouden met bokshandschoenen en bommetjes.

  De hooligans verzamelden in de binnenstad van Mainz. Rond 17.15u begonnen ze de orde te verstoren en gooiden ze onder meer met flessen naar de politie, zo'n 400 man sterk. Een Duitse agent kreeg een vuistslag in zijn gezicht en had verzorging nodig in het ziekenhuis.

  De ordekrachten pakten meer dan 90 Belgische hooligans op. Een aantal van hen had met zand gevulde bokshandschoenen en messen meegenomen. Anderen waren in het bezit van bommetjes. Een zevental agenten liep lichte hoorschade op toen de rotjes in hun buurt ontploften.

  "De hooligans waren goed voorbereid", klinkt het bij de Duitse politie. "Ze waren gemaskerd en waren uit op een confrontatie met de supporters van Mainz, die wat verderop in cafés zaten. Maar we wisten van hun plannen en hebben ons op onze beurt kunnen voorbereiden."

  Na de match werden de ruziestokers vrijgelaten en op bussen richting België gezet. Na het 1-1-gelijkspel bleef zodoende alles rustig in Mainz.