LA Sparks, met Ann Wauters op de bank, winnen de WNBA na een thriller

  Ann Wauters en haar ploeg vieren de titel.

  De Los Angeles Sparks hebben zich tot kampioen gekroond in de WNBA. In de vijfde en beslissende wedstrijd wonnen ze met 77-76 van de Minnesota Lynx, de titelverdedigers. Ann Wauters bleef de hele wedstrijd op de bank. "Mooier dan dit kan het bijna niet worden", reageert Wauters.

  Na vier onderlinge wedstrijden in de finale stond het 2-2 tussen de LA Sparks en de Minnesota Lynx en dus moest een vijfde duel beslissen over de titel in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

  Het werd een bijzonder spannende wedstrijd, die gelijk opging. Met nog 23 seconden op de klok stond het 74-73 in het voordeel van de Lynx. Candace Parker (kleine foto), de MVP van de finale met 28 punten en 12 rebounds, bracht de LA Sparks weer op voorsprong.

  Maya Moore leek de Lynx alsnog de titel te bezorgen met nog 15 seconden voor de boeg, maar het was uiteindelijk Sparks-speelster Nneke Ogwumike die de 77-76-eindstand vastlegde op 3,1 seconden van het einde.

  De LA Sparks stonden voor het eerst sinds 2003 weer in de finale. In 2001 en 2002 werden ze al eens kampioen. Met deze zege houden ze de Minnesota Lynx van een vierde titel in zes jaar tijd.

  Voor de 36-jarige Ann Wauters, die gisteren niet in actie kwam, was het haar tweede finale. In 2008 strandde ze met de San Antonio Silver Stars op een zucht van de titel.

  Wauters: "Mooier dan dit kan het bijna niet worden"

  Studio Brussel kreeg Ann Wauters al even aan de lijn. "We zitten nog in de kleedkamer", klonk het. "We hebben nog niet gedoucht, er is overal champagne. Ik kan het moeilijk beschrijven. We hebben met 1 punt gewonnen in de laatste seconden. Mooier dan dit kan het bijna niet worden. Op de bank ga je dan even dood."

  "Ik heb al veel mooie titels gewonnen, maar deze is speciaal, omdat ik hier een andere rol had: soms gewoon hen aanmoedigen, soms eens een paar minuten spelen. Heel interessant om dingen bij te leren."

  "Magic Johnson is onze eigenaar. Hij heeft ons opgewacht na de vierde wedstrijd om ons een peptalk te geven. Dat heeft vandaag geholpen."

  Wat gaat Wauters nu doen? "Feesten",antwoordt Wauters meteen. "Ik heb me ook geëngageerd om te gaan spelen in Turkije en daarna zien we wel weer. Ik voel aan mijn lichaam dat het bijna gedaan is, maar ik wil er nog even plezier in hebben."

  Het regent felicitaties op Twitter: