• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola: "Kompany heeft nog een toekomst bij City"

  Kompany zat woensdag niet in de kern bij Manchester City.

  Vincent Kompany is weer fit na zijn blessure, maar zat woensdag niet in de kern van Manchester City voor het Champions League-duel tegen Barcelona. Geruchten over een gedwongen vertrek doken op maar trainer Guardiola stelt de Belg gerust.

  Vincent Kompany en Sergio Agüero moesten beiden in trainingspak toekijken hoe Manchester City aan de wedstrijd tegen Barcelona begon. De geruchtenmolen kwam al snel op gang en er werd gesuggereerd dat de spelers niet meer zouden passen in de plannen van trainer Pep Guardiola.

  De Spanjaard heeft die geruchten nu de wereld uitgeholpen. "Ze hebben hier een toekomst", vertelde hij. "Kompany was nog niet 100 procent klaar voor die wedstrijd. Als hij fit is, is hij een echte centrale verdediger. Ik heb hem graag. Maar we geprobeerd om voor hem te zorgen."

  "En dat Agüero op de bank moest beginnen, was een tactische beslissing. Voor jullie nog eens schrijven dat Agüero moet vertrekken, bel mij dan. Als hij vertrekt, zal dat zijn eigen keuze zijn."

  Tweets over de persconferentie: