• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dendoncker: "De wedstrijd die Anderlecht het liefst wil winnen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bij Anderlecht kreeg Leander Dendoncker de eer om vooruit te blikken op de topper tegen Club Brugge. "We zullen snel moeten recupereren na de zware match tegen Mainz, maar dat mag geen excuus zijn."

  Anderlecht staat helemaal bovenaan het klassement van de Jupiler Pro League en bij winst zou de kloof met Club Brugge al oplopen tot acht punten. "Dat is mooi meegenomen, maar we willen vooral winnen om ons zelfvertrouwen op te krikken. We hadden een moeilijk seizoensbegin, maar we zijn ondertussen op de goeie weg."

  "We hebben twee dagen minder rust gehad dan Club Brugge. Het was ook een zware wedstrijd in Duitsland. Dat kan zeker een impact hebben in het begin en op het einde van de wedstrijd. Maar het mag geen excuus zijn. Als we in het hoofd klaar zijn, zullen de benen wel volgen."

  "Maar het is tegen Club Brugge dus iedereen zal wel extra gemotiveerd zijn. De 0-4 van de play-offs? Daar denken we niet meer aan. We hebben vorig seizoen ook drie keer gewonnen. Zegt Preud'homme dat zij favoriet zijn? Ach, wij focussen enkel op onszelf. Dan zijn wij maar de underdog."

  "Of ik graag tegen Club speel? Een voetbalveld is een voetbalveld. Of dat nu in Passendale, Brugge of Barcelona ligt. Dit is misschien wel de wedstrijd die Anderlecht het liefst wil winnen. En die op Standard, maar dat is al gelukt."

  Dendoncker over...

  ... zijn contractverlenging: "Ik voel me hier goed. De club wou iets doen voor mij. Of dat betekent dat ik tot 2021 blijf? Dat is iets anders natuurlijk. Maar ik ben nu hier en focus me op Anderlecht."

  ... Teodorczyk: "Hij is heel belangrijk voor ons, maar dat verbaast mij niet. Hij is ook een echte sfeermaker in de groep. Hopelijk blijft hij fit."

  ... Stanciu: "Hij doet zijn best, maar hij heeft misschien nog wat tijd nodig. Er wordt heel veel van hem verwacht. Hij kan echt heel goed voetballen, maar het komt er in de match nog niet altijd uit. Soms wil hij het te moeilijk oplossen. Misschien dat hij een boost krijgt als hij zijn eerste goal kan maken."