• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'hoore rijdt vanavond de puntenkoers op het EK: "Ga voor die medaille"

  D'hoore laat het omnium aan zich voorbijgaan.

  Amper een week na het WK in Qatar neemt Jolien D'hoore deel aan het EK baanwielrennen. "Ik hoop dat Lotte Kopecky en ik ons ook kunnen tonen in de ploegkoers", klinkt het bij D'hoore, die naar eigen zeggen nog altijd ontgoocheld is over de WK-wegrit.

  Afgelopen zaterdag werd Jolien D'hoore nog 10e in de WK-wegrit in Qatar, vandaag rijdt ze al de puntenkoers op het EK baanwielrennen in Frankrijk. "Het is allemaal wat kort op elkaar, maar ik heb er zeker zin in", zegt ze.

  "De conditie moet normaal nog goed zijn, dus moet ik me enkel mentaal kunnen opladen."

  "Vandaag is er de puntenkoers. Dat zie ik meer als opwarming voor zondag. Dan is er de ploegkoers, samen met Lotte Kopecky."

  "Het is de eerste keer dat dat wordt georganiseerd voor vrouwen, dus ik hoop dat we ons meteen kunnen tonen."

  "Natuurlijk hoop ik wel een medaille te kunnen pakken in de puntenkoers, het blijft een Europees kampioenschap."

  "Er zijn toch wel goede rensters. De wereldkampioene puntenkoers is hier, Pawlowska. Kirsten Wild was ook van de partij vorige week in Qatar. Die heeft al twee medailles op zak en zal er zeker nog een paar bij proberen te doen."

  "Lotte en ik vullen elkaar perfect aan"

  Voor het eerst staat er ook bij de vrouwen een ploegkoers op de agenda. D'hoore rijdt die samen met Lotte Kopecky. "Het is een unicum voor de vrouwen. Ik hoop dat het een olympische discipline wordt in Tokio."

  "Lotte is iets meer de hardrijder, ze kan gemakkelijk een ronde nemen. Ik heb een snelle sprint in de benen. We vullen elkaar dus perfect aan in een ploegkoers."

  Het omnium, waarin ze in Rio een bronzen medaille behaalde, laat D'hoore dan weer aan zich voorbijgaan. "Ik had op voorhand al gezegd dat het een afgesloten hoofdstuk was voor mij. Lotte Kopecky gaat er nu vol voor. Het omnium is ook aangepast en ik denk dat het iets meer in haar voordeel is."

  "Nog altijd ontgoocheld over het WK"

  Op het WK kon D'hoore haar favorietenrol niet waarmaken. "Ik ben nog altijd ontgoocheld", zegt ze daarover. "Het was een sprinterskoers, dus dan spaar je je de hele koers, je geeft geen trap te veel."

  "Ik had ook geen last van de warmte. Maar dan zit je iets te ver in de finale. Het was zo moeilijk om op te schuiven. Dan kon ik mijn sprint niet rijden."

  "Dat is heel frustrerend als sprinter. Het is nu zo, ik kan er niet meer veel aan veranderen. Maar ik hoop te bewijzen dat mijn conditie wel top is."